Vigårda

 
I lördags mötte jag upp Lina, en av dem bästa personerna som går omkring här på jorden. (Julia som är lika fantastisk kom ett par senare) Vi började med en lunch på Vigårda. Skördesallad för Lina och veggo burgare för mig. Ett par timmar paserade ganska snabbt och det var dags att möta upp den sista filuren i våran trio. 
 
Som jag har saknat dessa två tjejer ska ni veta. Ungefär 6 månader sedan sist jag fick slänga mina armar omkring dem. Och satan i gatan vad det har hänt saker i allas liv på den tiden. Tror vi pratade i munnen på varandra ett X antal gånger under dessa två dagar. haha gosisarna mina <3


8km solsken

 
Vaknade upp fullt påklädd i soffan när klockan ringde i morse. Måste ha somnat mitt upp i allt klippande och klistrande, allt låg nämligen kvar över hela vardagsrummet haha... Tog mig ut på en skön morgon PW på ca 8km med strålande solsken och klarblå himmel. 
Så jäkla typiskt att det är de dagar solen visar sig man skall in och jobba en massa timmar. 
 
Dagens frukost blev en variant på havregrynsgröt med mjölk. 
½dl havregryn 1dl vatten ½ skopa vaniljprotein kokosflingor solrosfrö tinade hallon banan & kokosmjölk. Otroligt mättande och galet gott, prova!


Linssoppa med hetta

 
Linssoppa med hetta
 
3dl röda linser
3cm ingefära
1 röd chili
1 kycklingbuljong tärning, 
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 morötter
2-3krm cayenpeppar
1msk paprika krydda
5dl vatten
5dl krossade tomater
salt
 
Fräs löken, chilin, vitlöken och ingefäran tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare några minuter innan du tillsätter buljongen samt vattnet. skala och skär morötterna i mindre bitar, tillsätt dem sedan i soppan.
Låt sjuda ca 10 min innan du har i linserna samt de krossade tomaterna. Smaka av med salt och sjud sedan 15-20 min.
 
Jag rörde även ner lite bladspenat när jag tagit en portion för att slippa dem grådaskiga bladen som blir om dem ligger i soppan för länge. 
 
 


Instagram